BKO-instellingscommissie

De BKO-instellingscommissie is verantwoordelijk voor het beoordelen en toekennen van aanvragen rondom vrijstellingen voor het didactisch traject om de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) te behalen. De commissie bestaat uit een afvaardiging vanuit Academische Zaken en faculteitsleden die in het bezit zijn van een SKO/LOL en/of andere verdiensten of verantwoordelijkheden op seniorniveau kunnen aantonen. 

Kerntaak

De kerntaak van de BKO-instellingscommissie is de beoordeling van vrijstellingsverzoeken voor het BKO-traject. De commissie kan – na beoordeling van de aanvraag- besluiten dat de betreffende docent een volledige vrijstelling krijgt voor het reguliere BKO-traject of het bindende advies uitbrengen dat de betreffende docent in aanmerking komt voor een individuele BKO op maat.

BKO-regeling

In de herziene (2024) BKO-regeling vind je gedetailleerde informatie over doelgroepen, aangepaste trajecten en vrijstellingscategorieën. Meer algemene informatie over de BKO kun je vinden bij BKO-richtlijn

Vrijstelling aanvragen

Vul voor het aanvragen van een vrijstelling of gedeeltelijke vrijstelling het relevante formulier in en stuur dat naar de bko-instellingscommissie.

Contact

BKO-instellingscommissie

E-mailadres
bko@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen