Kenniswerkplaats Rotterdams Talent

Logo KWP

Sinds 2010 bestaat de Kenniswerkplaats Rotterdams Talent (KWP), waarin zowel de gemeente als kennis- en onderwijsinstellingen uit Rotterdam verenigd zijn. Risbo is onderdeel hiervan, en is tevens coördinator. De betrokken partijen willen meer kennis genereren, uitwisselen en meer coalities in Rotterdam creëren tussen onderzoekers, beleidsmakers en onderwijsprofessionals.

De aansluiting tussen onderzoek, beleid en praktijk vormt het hart van de KWP Rotterdams Talent. Wij willen bijdragen aan de kwaliteit van het Rotterdamse onderwijs en daarbij focussen we ons op de condities en mechanismen die leerlingen stimuleren tot talentontwikkeling in de gehele schoolloopbaan.

Uitgangspunt van de werkplaats is dat het ontwikkelen en toepassen van die kennis niet per se twee verschillende dingen zijn: de werkplaats wil juist expliciet gebruik maken van de kennis die er in de praktijk aanwezig is (co-creatie). Met andere woorden, de werkplaats wil “evidence for practice” leveren, maar ook “practice based evidence” inzetten om de praktijk van het onderwijs en het onderwijsbeleid te verbeteren.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Kenniswerkplaats Rotterdam.

Contact

Tom Tudjman

E-mailadres
Tudjman@risbo.eur.nl
Telefoonnummer
+31104082164

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen