Workshop cursusontwerp

Risbo header workshop

Om krachtige leerervaringen te creëren, kan Risbo jouw team ondersteunen met een workshop cursusontwerp. Met brainstorms, groepsdiscussies en hands-on oefeningen ontwerpen of versterken we de onderwijskundige basis van je cursus of leermodule.

De basis van onze workshop is ons onderwijsmanifest. We hanteren een leerlinggerichte aanpak, waarbij we veel waarde hechten aan actief leren, leren in groepsverband en feedback. Zo streven we naar het maximaliseren van de betrokkenheid en de motivatie van jouw leerlingen en studenten.

Doelgroep

Inhoudsdeskundigen, docenten, onderwijsontwerpers en andere relevante betrokkenen.  

Inhoud en vorm

Tijdens de workshop werken de deelnemers nauw samen bij het formuleren van een missie, het definiëren van de doelgroep en het analyseren van de leerdoelen en cursusdoelstellingen. De workshop richt zich ook op het selecteren van geschikte technologieën om de leerervaring te verbeteren. Het doel van de workshop is het ontwikkelen van een storyboard, i.e. een chronologisch overzicht van alle leermaterialen, leeractiviteiten en toetsing die in hun onderlinge samenhang de leerervaring van de student bepalen.  

Aan het einde van de workshop hebben de deelnemers een duidelijk stappenplan voor het ontwerpen en ontwikkelen van alle leermaterialen en activiteiten voor de cursus, gecombineerd met waardevolle inzichten en best practices in cursusontwerp.

Contact

Kris Stabel

Kris Stabel

Adjunct directeur / senior onderwijsadviseur

E-mailadres
stabel@risbo.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen