Seniorkwalificatie Examinering

Inleiding

Het Senior Kwalificatie Examinering (SKE) traject, aangeboden door Risbo in samenwerking met de Community for Learning and Innovation, biedt (aanstaande) docentleden examencommissies en/of opleidingscoördinatoren de mogelijkheid hun kennis en kunde omtrent kwaliteit van toetsing in het hoger onderwijs te versterken. Dit bereidt hen beter voor op de uitvoering van de borgingstaken die ze op het gebied van toetsing hebben. Door de kwaliteit van toetsing te verhogen, kunnen we de algehele kwaliteit van het onderwijs naar een hoger niveau brengen.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Cursus
Startdatum
dinsdag 25 jun 2024
Tijdsduur
55 uren
Voertaal
Nederlands en Engels
Instructievorm
Offline
Kosten
Free for EUR faculty

Wat ga je bereiken?

 • Je bouwt expertise op over de kwaliteitszorg en -borging van toetsing op het betrekkingsniveau van jouw faculteit en/of opleidingsprogramma.
 • Je bent in staat strategische keuzes te maken om de kwaliteit van toetsen, toetsprogramma's en het beoogde eindniveau te (laten) borgen.
 • Je werkt aan een concreet verbetertraject op het gebied van toetskwaliteit in je eigen faculteit.
 • Na afronding van het traject ontvang je de Senior Kwalificatie Examinering (SKE).

Startdatums

Voor dit traject wordt een intake gehouden met elke deelnemer om te bespreken welk aspect de deelnemer graag wil versterken in zijn/haar faculteit. De verbetering moet de (borging van ) toetskwaliteit in de faculteit ten goede komen op programma of faculteitsniveau.

Het traject bestaat uit 5 bijeenkomsten van een dag. Ter voorbereiding op en tijdens de bijeenkomsten gaan deelnemers aan de slag met diverse thematieken omtrent kwaliteit van toetsing (zoals programmatisch toetsen) en analyseren en bediscussiëren zij eigen toetsbeleid en de kwaliteit van tentamens. De bijeenkomsten hebben een interactieve opzet en zijn gericht op samenwerkend leren, visieontwikkeling en toepassing op de eigen praktijk.

 • dinsdag 25 jun 2024

  Intake meetings
 • dinsdag 24 sep 2024

 • dinsdag 5 nov 2024

 • dinsdag 10 dec 2024

 • dinsdag 28 jan 2025

 • dinsdag 11 mrt 2025

Contact

Marit Nieuwenhuys

Marit Nieuwenhuys

Onderwijsadviseur & cursuscoördinator

Feiten & Cijfers

Kosten
Free for EUR faculty

De kosten voor deelname worden volledig gesubsidieerd door CLI. De faculteit wordt geacht de docent de gelegenheid/tijd te geven om deel te nemen aan de trainingen. Eventuele bijkomende kosten komen ook voor rekening van de faculteit.

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
dinsdag 25 jun 2024
Examendatum
dinsdag 15 apr 2025
Inschrijfdeadline
dinsdag 4 jun 2024
Tijdsduur
55 uren
Aangeboden door
Community for Learning & Innovation
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands en Engels
Instructievorm
Offline

Inschrijving

Er kunnen maximaal 15 deelnemers deelnemen uit de verschillende faculteiten/instituten van de EUR. In-company SKE trajecten op maat voor een groep van een specifieke faculteit of externe partij zijn ook mogelijk. 

Voor aanmelding voor dit traject kunt u mailen naar training@risbo.eur.nl.

 

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen