Evaluatie Programma Weekendschool Petje Af

Client: Gemeente Rotterdam

De weekendschool Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen tussen de 10-14 jaar die de wereld en daarmee hun talenten ontdekken. Coaches begeleiden deze leerlingen op zondagen tijdens gastlessen, bedrijfsbezoeken en uitjes. Met het Petje af-programma verkrijgen leerlingen inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld. Zij leren door middel van het opdoen van nieuwe ervaringen. Door te reflecteren op deze ervaringen, ontwikkelen zij hun vaardigheden en weten zij hoe zij hun talenten in kunnen zetten. Hiermee bouwen de kinderen aan hun zelfvertrouwen waarmee zij eigenaarschap kunnen nemen in hun leven en toekomst.
De gemeente subsidieert in het kader van LOB de weekendschool Petje Af in Rotterdam Spangen eenmalig bij de opzet van hun programma. Petje Af is in januari 2020 met een programma van 28 zondagen voor 18 kinderen.

De gemeente Rotterdam heeft Risbo gevraagd om dit project te evalueren. Door COVID-19 zijn de fysieke ontmoetingen opgeschort. Risbo neemt online interviews en enquêtes af.

Involved employees

 
 
Tel +31 10 408 21 24
Fax +31 10 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement