Mentoring Urban Talent

Opdrachtgever: Erasmus Universiteit Rotterdam, ESSB

Contextual image

Mentoring Urban Talent

Het project Mentoring Urban Talent van de Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit is afgerond. Op deze pagina vind je de rapporten, een filmpje, een verslag, et cetera, van het project.

Over Mentoring Urban Talent
Contextual imageMentoring Urban Talent is een project waarbij verschillende vwo-klassen in Rotterdam en Amsterdam, studenten van de Vrije Universiteit of van de Erasmus Universiteit als mentoren hebben gehad. Het programma is ontworpen om afstroom te voorkomen van leerlingen in het vwo, hen een blik op de universiteit te geven, ondersteuning te bieden in leren en profielkeuze. Het onderzoek van de Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit naar dit project is inmiddels afgerond.

Over de uitkomsten
Er zijn diverse onderzoeksrapporten geschreven die je hieronder kunt downloaden. Ook is er een handboek geschreven met allerlei praktische tips voor mentoring en een filmpje gemaakt waarin het project en de resultaten worden uitgelegd.

Contextual image

Contextual imageOp 17 en 24 november 2021 zijn er twee disseminatiebijeenkomsten gehouden over het project. In de bijeenkomsten werden de resultaten van de onderzoeken gedeeld met schoolleiders, leerlingen en overige geïnteresseerden. Een ander doel van de slotbijeenkomsten, waarvan er één in Amsterdam en één in Rotterdam werd gehouden, was het uitwisselen van ideeën en tips voor de toekomst. Hoe kan mentoring blijvend worden ingezet op middelbare scholen? Ook hier is een verslag van gemaakt met illustraties en een powerpoint presentatie die we graag met je delen.


Lees en Kijk
Kortom, het project heeft verschillende opbrengsten die je kunt bekijken:

  • Korte video over het project en de resultaten:
  • De rapporten;
  • Het MUT-handboek Handboek
  • De gebruikte PowerPoint-presentatie tijdens de slotbijeenkomsten Presentatie
  • Een publieksvriendelijk verslag van de rapporten en de slotbijeenkomsten, aangevuld met de tekeningen die live tijdens de eerste slotbijeenkomst gemaakt zijn. Publiek verslag

Voor meer informatie over Mentoring Urban Talent, neem contact op met prof. dr. Sabine Severiens (Erasmus Universiteit Rotterdam) severiens@essb.eur.nl.


Deelnemende scholen en universiteiten MUT:Contextual image
Comenius College, OSG Hugo de Groot, Het 4deGymnasium, Libanon Lyceum, Marnix Gymnasium, Erasmus Universiteit Rotterdam en Vrije Universiteit Amsterdam

MUT Onderzoeksteam:
Erasmus Universiteit Rotterdam: Sabine Severiens, Lonneke de Meijer, Guusje Tavecchio en Loïs Schenk
Vrije Universiteit Amsterdam: Maurice Crul en Ismintha Waldring

Disseminatie-activiteiten MUT en organisator slotbijeenkomsten:
Risbo, Erasmus Universiteit Rotterdam
Afke Weltevrede, Anke Swanenberg, Katja van der Schans
Tekenaar: Sandra Lousberg
Camera en editing: Jasper Mol, Bordoo Creations

Met dank aan
NRO

SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement