Training Counselors ‘terugkeer migranten met medische aandoening’.

Opdrachtgever: AVVR Health IOM

IOM heeft Risbo gevraagd een training-op-maat te geven voor een ontwikkelingstraject van haar counselors die betrokken zijn bij de vrijwillige terugkeer van migranten met een medische aandoening naar het land van herkomst. Risbo ontwikkelt een training ‘op maat’ waarin counselors onder andere leren om de ‘toolkit’ die ontwikkeld is met Pharos in 2014: ‘Returning with a health condition – A toolkit for counselling migrants with health concerns’ toe te passen in hun dagelijkse werk.

Het gaat om een training die zich richt op het vergroten van kennis en communicatieve vaardigheden bij professionals die migranten begeleiden bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst. De training spitst zich toe op de counseling van migranten die een medische aandoening hebben. Bij deze groep spelen extra factoren een rol in het terugkeerproces waar een counselor van op de hoogte dient te zijn en op een effectieve manier weet te bespreken met de migrant.

Betrokken medewerkers

SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
meetinstrument Erasmus Universiteit dagboek toetsing Hogeschool Rotterdam Erasmus+ training geluk risicojongeren kwaliteitszorg diversiteit UTQ research tentamen onderwijsinnovatie studiesucces consultancy evaluatie
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement