Basismonitor Onderwijs NPRZ

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam; Maatschappelijke Ontwikkeling afdeling Onderwijs

Rotterdam Zuid kent een stapeling van achterstanden op het gebied van scholing, werk en wonen. Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) heeft als doel deze achterstanden in de komende decennia weg te werken. Het uitgangspunt daarbij is dat school en werk de beste garanties zijn voor een beter leven.
Dit project is een vervolg op de opzet van een basismonitor op het gebied van scholing. In de basismonitor werden Rotterdam Zuid en 7 focuswijken vergeleken met Rotterdam, de G4 en Nederland op een aantal onderwijsindicatoren. Dit gebeurt op basis van data van het Sociaal Statistisch Bestand (SSB), van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het doel van deze Basismonitor was om representatieve, valide en betrouwbare uitspraken te doen over de targets die zijn geformuleerd in het uitvoeringsplan NPRZ en om op termijn informatie te geven over mogelijke verklaringen voor de vooruitgang of eventuele stagnatie in het onderwijs, in relatie tot de maatregelen in het uitvoeringsplan.

Betrokken medewerkers

SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
training kwaliteitszorg diversiteit studiesucces research Erasmus Universiteit dagboek meetinstrument Erasmus+ Hogeschool Rotterdam toetsing tentamen geluk UTQ onderwijsinnovatie risicojongeren consultancy evaluatie
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement