Learning Lab Rotterdams PO

Opdrachtgever: St. de Verre Bergen

Stichting de Verre Bergen (SDVB) wil een bijdrage leveren aan de stad Rotterdam. Om een positieve impact te maken op de stad is het belangrijk het potentieel van kinderen in iedere Rotterdamse wijk aan te spreken en te ontwikkelen. Het onderwijs speelt hierin een cruciale rol. Echter niet alle Rotterdamse kinderen hebben dezelfde kansen om hun potentieel optimaal aan te spreken en te ontwikkelen. SDVB is een strategie aan het bepalen hoe zij een duurzame bijdrage kan leveren aan het Rotterdams primair onderwijs om daarmee het potentieel van Rotterdamse kinderen optimaal te ondersteunen.
Daarvoor heeft SDVB inzicht nodig in de oorzaken van verschillende problemen en in veelbelovende oplossingen in het primair onderwijs. Risbo doet hier onderzoek naar. Het doel van dit onderzoek is een zo objectief mogelijk indicatief beeld te krijgen van de belangrijkste knelpunten die een optimale benutting van het potentieel van leerlingen in het Rotterdams onderwijs in de weg staan. Daarbij is het van belang dat het onderzoek ook inzicht geeft in onderliggende oorzaken en daarmee aanknopingspunten biedt voor mogelijke oplossingsrichtingen. Het onderzoek bestaat uit een quick scan literatuur, interviews met experts en interviews met betrokkenen uit het onderwijsveld.

Betrokken medewerkers

SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
meetinstrument toetsing Hogeschool Rotterdam evaluatie Erasmus+ UTQ training studiesucces diversiteit research tentamen geluk kwaliteitszorg dagboek risicojongeren Erasmus Universiteit consultancy onderwijsinnovatie
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement