Risbo Onderwijs Nieuwsbrief

April 2021

Save the date: MicroLab Summerfestival 5 tot 9 juli 2021: Food for Action

Contextual image

Het afgelopen jaar heeft ons uitgedaagd om ons onderwijs als nooit tevoren te heroverwegen. We werden allemaal pioniers en probeerden ons onderwijs te laten werken en te voldoen aan de behoeften van studenten in een online omgeving. Deze verandering maakte glashelder welke aspecten van het onderwijs cruciaal zijn voor het leersucces van onze studenten.

We probeerden, experimenteerden, faalden en slaagden. Het resultaat? Veel stof tot nadenken. We nodigen je uit om de vruchten hiervan te plukken tijdens het MicroLab Summerfestival!

Het MicroLab Summerfestival vindt plaats van 5 tot en met 9 juli en wordt mogelijk gemaakt door de Community for Learning & Innovation. Schrijf je in om:
  • gebruik te maken van wat je hebt meegemaakt en geleerd tijdens de pandemie;
  • zaadjes te planten om nieuwe ideeën te laten groeien;
  • en om concrete plannen en producten op te leveren voor jouw opleiding.

Het MicroLab Summerfestival start dit jaar met een gezamenlijke kick-off, ‘the Educational Appetizer', waarin je wordt uitgenodigd om na te denken over het afgelopen jaar en plannen te maken voor de toekomst. Daarnaast vertellen gastsprekers hoe zij kansen hebben aangegrepen in hun onderwijsontwerp.

Tijdens het MicroLab Summerfestival kun je deelnemen aan al onze MicroLabs en webinars naar keuze met betrekking tot onderwijsontwerp, levering, beoordeling of het begeleiden van het leerproces van je studenten. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod! Bekijk het programma om te zien welke MicroLabs bij je passen, en meld je aan voor de MicroLabs van jouw keuze.

We hopen je dan te zien en kijken uit naar een voedzame leerervaring!

Nieuwe ronde EUR Senior Kwalificatie Examinering

In het academisch jaar 2021-2022 vindt een nieuwe ronde plaats van het interfacultaire EUR traject Senior Kwalificatie Examinering (SKE). Het SKE traject is bedoeld voor (docent)leden van examencommissies en opleidingscoördinatoren of programmadirecteuren van de EUR.

In dit traject wordt actief gewerkt aan visieontwikkeling en aan de verbetering van toetskwaliteit op het niveau van een opleidingsprogramma of faculteit. Er is veel aandacht voor het uitwisselen van kennis en ervaring vanuit verschillende perspectieven en de transfer naar de praktijk. Naast individuele professionalisering levert deelname aan het traject daardoor concrete opbrengsten voor de eigen faculteit op. Elke deelnemer kan een eigen focus bepalen in het individuele kwaliteitsverbeteringsproject.

Planning SKE 2021-2022
De 4 cursusdagen van het traject 2021-2022 staan gepland op 27 september, 1 november, 6 december en 24 januari, een laatste impactsessie wordt in overleg gepland in het voorjaar van 2022. Intakegesprekken vinden plaats in de periode juni-augustus 2021.

Meer informatie en inschrijven
De inschrijving voor het traject is geopend. De kosten voor deelname bedragen (inclusief subsidie van CLI) €1.560 per deelnemer. Klik hier voor meer informatie over het EUR SKE traject. Heb je nog vragen of wil je je inschrijven mail dan naar training@risbo.eur.nl.

Aankomende webinar 'De online leeractiviteiten ervaring' - 11 mei 13:00 - 14:00 uur

Wil je je kennis van online tools vergroten en het beste uit je online lessen halen? Of heb je moeite met het bijhouden van alle verschillende tools die je kunt gebruiken om je online colleges een boost te geven? Dan hebben wij het perfecte webinar voor jou!

In deze webinar ervaar je verschillende online activiteiten en tools en leggen we uit voor welke doeleinden je deze in je opleiding kunt gebruiken. Het webinar wordt ondersteund door de Community for Learning & Innovation (CLI) en is daardoor gratis te volgen door alle EUR docenten en medewerkers. Meedoen op dinsdag 11 mei van 13.00-14.00 uur? Schrijf je hier in.

Basis Kwalificatie Examinering (BKE) voor EUR docenten

Voor docenten van de EUR bestaat na een succesvolle pilot de mogelijkheid tot het behalen van een Basiskwalificatie Examinering. Het EUR BKE traject is een compact individueel portfolio traject dat op maat kan worden samengesteld uit de Microlabs over toetsing. Het BKE traject beslaat de hele toetscyclus op vakniveau van ontwerp tot evaluatie.BKE alumnus Dr Maarten Knapen (Erasmus MC) schreef over het traject: “Ik was echt jaren ‘zoekende’ naar een goede scholing over deze onderwerpen en op deze manier voel ik mij veel beter competent om de komende jaren mijn rol als thema-coördinator en examinator naar behoren te vervullen en mijn collega docenten goed te kunnen ondersteunen!"

Sta jij voor de uitdaging om de toetsing in je vak te vernieuwen of aan te passen aan de omstandigheden? Wil jij met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen over de resultaten van je toets? Of wil je een collega kunnen adviseren over toetskwaliteit, bijvoorbeeld als lid van een toetscommissie? Ben je op zoek naar een efficiënte manier om je toetsbekwaamheid op te frissen, uit te breiden of aan te tonen? Dan is het BKE traject interessant voor jou!

Bekijk onze interactieve infographic voor meer informatie over het EUR BKE traject. Wil je je inschrijven voor de BKE of heb je vragen over dit traject neem dan contact op via training@risbo.eur.nl.

De Microlabs over toetsing worden vanaf eind mei weer aangeboden! Meld je apart aan voor de Microlabs van je keuze. Kijk voor data en meer informatie over de Microlabs op eur.nl/microlabs. Deelname is gratis voor EUR docenten, het traject bestaat uit Microlabs bekostigd en mogelijk gemaakt door CLI.

Overview MicroLabs mei-juli

MicroLabs zijn korte, online how-to modules over specifieke onderwijskundige vraagstukken die twee tot vier uur duren. Elk MicroLab heeft een duidelijk doel en een duidelijke opbrengst. Na een voorbereiding (en kwalificatie) in Canvas kun je deelnemen aan een online live sessie van het MicroLab. Hierin ga je met je eigen onderwijsmateriaal aan de slag. Hierdoor ligt er na het MicroLab een concreet resultaat voor je eigen onderwijs.

De MicroLabs worden ontwikkeld door Risbo en mogelijk gemaakt door de Community for Learning & Innovation. Om de MicroLabs interactief te houden doen er maximaal 4 tot 6 docenten mee. Na afloop van elk MicroLab maak je een proof of competence voor je eigen onderwijs.

Wil jij nieuwe kennis opdoen, ervaringen delen met collega's en een nieuwe leerervaring opdoen? Meld je dan aan voor een van onze MicroLabs in de komende maanden mei, juni en juli. Klik hier voor het volledige overzicht van onze aankomende MicroLabs.
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement