Risbo Onderwijs Nieuwsbrief

Februari 2021

Aankomende webinar 'De online leeractiviteiten ervaring' - 22 maart 13:00 - 14:00 uur

Wil je je kennis van online tools vergroten en het beste uit je online lessen halen? Of heb je moeite met het bijhouden van alle verschillende tools die je kunt gebruiken om je online colleges een boost te geven? Dan hebben wij het perfecte webinar voor jou!

In deze webinar ervaar je verschillende online activiteiten en tools en leggen we uit voor welke doeleinden je deze in je opleiding kunt gebruiken. Het webinar wordt ondersteund door de Community for Learning & Innovation (CLI) en is daardoor gratis te volgen door alle EUR docenten en medewerkers. Meedoen op 22 maart van 13.00-14.00 uur? Schrijf je hier in.

Succesvol online SKO symposium en nieuwe data SKO / SUTQ traject aangekondigd

Online SKO-symposium
Voor het eerst in de geschiedenis van het SKO-traject werd het afsluitende symposium online gehouden. Het symposium begon met een inspirerende introductie van de academic director van het CLI Jeroen Jansz. Er werden drie educatieve webinars georganiseerd door de SKO-docenten met de volgende onderwerpen:

Webinar 1: Verspil nooit een goede crisis: onderwijsinnovatie in Covid-Tijden.
Webinar 2: Studenten voorbereiden op de toekomst.
Webinar 3: Transdisciplinair onderwijs: waarom, wat, hoe, waar naartoe?

Meer dan 75 deelnemers waren aanwezig tijdens het symposium en waren betrokken bij interactieve sessies en discussies. We willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname aan ons symposium en onze docenten complimenteren voor dit succesvolle online SKO-evenement.

Nieuwe data aankomend SKO-traject
De data voor het komende traject van de Senior Kwalificatie Onderwijs worden aangepast. Dit inspirerende en uitdagende traject gericht op onderwijsvernieuwing is toegankelijk voor docenten met een BKO-certificaat en 5 jaar onderwijservaring. De verplichte plenaire bijeenkomsten zullen plaatsvinden op de volgende dagen:
  • Intakegesprekken in mei 2021
  • Kick-off onderwijslab: 14 & 15 juni
  • Teaching lab 2: 30 september & 1 oktober
  • Studiereis met overnachting: 22 en 23 november
  • Teaching lab 3: 13 & 14 januari 2022
  • SKO minisymposium: 17 februari 2022
Mail voor aanmelding en / of meer informatie Alice van de Vooren, programmamanager vandevooren@risbo.eur.nl.

MicroLab Escapegame

We dagen EUR-docenten uit met ons online escapegame! Bekijk de trailer hier.

Deze game wordt mogelijk gemaakt door de Community for Learning & Innovation (CLI), waarmee de professionele ontwikkeling van docenten wordt versterkt.

Ben je klaar om de sleutels te ontdekken om de motivatie van je studenten te ontgrendelen? En wil je dit graag leren door een game te spelen? Schrijf je dan in voor het MicroLab 'How to motivate students with gamebased learning elements’! Op een speelse manier leer je praktische strategieën om de motivatie van studenten te stimuleren en te behouden. Schrijf je in voor een sessie op 3 maart van 9.30-12.00 uur of 31 maart van 13.00 - 15.30 uur via de CLI website.

NRO Expertgroep Toegankelijkheid Hoger Onderwijs

Rick Wolff is vanaf maart 2021 lid van de NRO Expertgroep Toegankelijkheid Hoger Onderwijs (ETHO). Het hoofddoel van de Expertgroep is het inventariseren, genereren en verspreiden van kennis over de toegankelijkheid van het Nederlands Hoger Onderwijs. De ETHO is gekoppeld aan de Programmacommissie Hoger Onderwijs van het NRO.

Nieuwe webinar 'Effective educational videos' to boost students learning

Wil je educatieve video's maken voor je cursus, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, we helpen je! In het korte webinar 'Effectieve educatieve video's om het leren van studenten te stimuleren' maak je kennis met het schrijven van een effectief script, het kiezen van de juiste afbeeldingen om jouw verhaal te ondersteunen en het integreren van de video in jouw vak door het interactief te maken. Het webinar is een introductie op de MicroLab ‘How to create an educational video?’. Het webinar wordt ondersteund door de Community for Learning & Innovation (CLI) en is daardoor gratis te volgen door alle EUR docenten en medewerkers.

Aankomende data:
  • 23 maart 12:00-13:00 uur
  • 21 april 12:00-13:00 uur

Schrijf je in via deze link. Zien we je daar?

Twee nieuwe MOOCs gelanceerd!

Reputation Crisis? Facebook meets Cambridge Analytica
Vidhi Chaudhri (ESHCC) en Tao Yue (Case Development Center RSM) ontwikkelden deze nieuwe MOOC genaamd ‘Reputation Crisis? Facebook meets Cambridge Analytica ’, ondersteund door het LI-team van ESHCC en onderwijsadviseurs van Risbo. De MOOC is gebaseerd op een business case study van het Facebook en Cambridge Analytica schandaal, het Britse data-analysebedrijf dat gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun medeweten of toestemming. In de nasleep van het Cambridge Analytica-schandaal leed Facebook een daling van de merkwaarde, de reputatie en het vertrouwen van het publiek. Paradoxaal genoeg is het gebruikersbestand blijven groeien, net als de financiële prestaties.

Deelnemers aan de MOOC bestuderen de academische concepten terwijl ze reflecteren op de paradoxen waarmee Facebook wordt geconfronteerd. De MOOC brengt theorie en praktijk samen en stelt studenten in staat om de acties van Facebook te analyseren en kritisch na te denken over wat Facebook zou moeten doen om zijn reputatie ‘toekomstbestendig’ te maken.

Nieuwsgierig? Je kunt deze MOOC gratis volgen op Coursera.

Effective Engagement-of Civil Society in Development
Het Task Team is een coalitie met meerdere belanghebbenden. De deelnemers zijn afkomstig uit drie stakeholdergroepen: aanbieders van ontwikkelingssamenwerking (donoren), regeringen van partnerlanden en maatschappelijke organisaties (aangesloten bij het CSO Partnership for Development Effectiveness). Het Task Team is van mening dat maatschappelijke organisaties (CSO's) sleutelactoren zijn bij ontwikkeling. Ze werken aan het bevorderen van effectieve participatie van maatschappelijke organisaties in ontwikkelingsprocessen. Ze bevorderen internationale verplichtingen op dit gebied.

Risbo bood educatieve ondersteuning aan het Task Team om een MOOC te ontwikkelen over: ''Effective Engagement-of Civil Society in Development''. De online interactieve begeleiding is bedoeld om het bewustzijn te vergroten van de noodzaak om maatschappelijke organisaties te betrekken bij ontwikkelingsprocessen. Je kunt de 5 interactieve modules verkennen, inclusief geanimeerde video's en voorbeelden van goede praktijken van over de hele wereld. Ben jij een echte voorvechter van effectieve ontwikkelingssamenwerking? Test jouw kennis van zinvolle betrokkenheid van en met het maatschappelijk middenveld in ontwikkeling via de online activiteiten. De rest moet je zelf ontdekken. Klik hier om naar de MOOC op Coursera te gaan.

Wil je ook een MOOC ontwikkelen, stuur dan een mail naar info@risbo.eur.nl.
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement