foto van dr. D. (Dennis) de Kool
Kamer: T11-33
Telefoon: 010 408 2718
E-mail: dekool@risbo.eur.nl

dr. D. (Dennis) de Kool

Onderzoeker

Dr. Dennis de Kool is sinds september 2008 werkzaam als onderzoeker bij Risbo. Hij houdt zich onder meer bezig met de onderzoeksthema's monitoring van beleid en innovaties in het openbaar bestuur, waaronder het gebruik van sociale media en big data door overheden. In zijn vrije tijd is hij bezig met een promotieonderzoek naar de beeldhouwer Jan Baptist Xavery. Dennis de Kool heeft bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna is hij werkzaam geweest als ambtenaar bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. In 2007 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op een onderzoek naar de doorwerking van monitoring in interbestuurlijke relaties. Daarna heeft hij als postdoc onderzoek verricht naar de doorwerking van GIS-georiënteerde monitors in het leerproces van organisaties.

 
Projecten
Assessing courses of the online learning agreement (AsCOLA) – Erasmus+
EGI Programma Commissarissen en Toezichthouders Next Level
Begeleiding studenten bachelorscriptie ESSB
Evaluatie programma Back on Track
Monitoring REACT Gaan voor een Baan project
Alle projecten van Dennis
 
 
 
Publicaties
Schans, K. van der, D. de Kool, R. Wolff & M. Slootman (2022) Divers en inclusief 3mE-bacheloronderwijs bij de Technische Universiteit Delft: een verkenning, Risbo: Rotterdam.
Kool, D. de, H. Theisens & Katja Rusinovic (2022) Evaluatie Back on Track, Risbo: Rotterdam.
Kool, D. de (2021) "Een bijzonder boezemstuk", website Zeeuwse Ankers, https://www.zeeuwseankers.nl/verhaal/een-bijzonder-boezemstuk
Kool, D. de (2021) Boekbespreking "Paul Moeyes (2021) Vuistrecht en wisselgeld. Nederland en de Frans-Duitse oorlog 1870-71, Uitgeverij De Arbeiderspers: Amsterdam/Antwerpen" in: Kleio, nummer 7, p. (?).
Kool, D. de & M. Lobzhanidze (2021) "Olympische Spelen: enkele lessen uit Tokio" in: Binnenlands Bestuur, jaargang 42, nummer 16, p. 69 (opinie).
Alle publicaties van Dennis
 
 
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement