foto van drs. A.M. (Afke)  Weltevrede
Kamer: T11-37
Telefoon: 010 408 2400
E-mail: weltevrede@risbo.eur.nl

drs. A.M. (Afke) Weltevrede

Onderzoeker

Drs. Afke Weltevrede werkt als onderzoeker en trainingsactrice bij het Risbo. Zij is o.a. gespecialiseerd in het doen van onderzoek naar de maatschappelijke positie en beleid omtrent kwetsbare groepen, migrantengroepen en leefbaarheid in wijken. Momenteel voert zij als projectleider onderzoeken uit naar o.a. EU-arbeidsmigranten en het nieuwe zorgconcept 'Buurtcirkels' voor mensen met een beperking. Zij is tevens lid van het Europese NAOS-netwerk dat zich richt op diversiteit in het onderwijs.
Afke Weltevrede studeerde Sociologie (Masters 'Sociale Vraagstukken en Beleid' en 'Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid') aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vervolgens heeft zij een theateropleiding afgerond. Haar sociologie en acteerachtergrond combineert ze bij het Risbo in de trainingen en cursussen die ze geeft en ontwerpt. Zij werkt als trainingsacteur en trainer mee aan onder andere rollenspelen, didactiekcursussen, coachingstrajecten, communicatie- en diversiteitstrainingen en interviewtrainingen.

 
Projecten
Training ESE-student representatives
Acteurs voor oudergesprekken Pedagogiek
Individueel Coaching Traject Presenteren
Trainingen coaches Technology Management (RSM) 2021
Onderzoek naar EU-arbeidsbuiting en Sociale Cohesie
Alle projecten van Afke
 
 
 
Publicaties
Weltevrede, A.M., Y. Seidler, T. Konrad, J. de Boom, T. Tudjman (2013). Omslagpunten nader onderzocht: casestudies. Een onderzoek naar de werking van omslagpunten in zeven wijken. Rotterdam: Risbo.
Weltevrede, A.M., Y. Seidler en J. de Boom (2014). Zelforganisaties van Midden- en Oost-Europeanen. Rotterdam: Risbo.
Boom, J. de, A. Weltevrede, Y. Seidler, P. van Wensveen, E. Snel and G. Engbersen (2014). Migration and migration policies in the Netherlands 2012. Dutch SOPEMI-report 2012. Rotterdam, Risbo.
Weltevrede, A.M., J. de Boom, M. van San, T. Tudjman, P. van Wensveen, T. Konrad (2012) Mobiliteit van Antilliaanse Nederlanders. Een inventariserend onderzoek naar de aard, omvang, oorzaken en consequenties van mobiliteit. Rotterdam: Risbo
Weltevrede, A.M., J. de Boom, S. Rezai, L. Zuijderwijk en G. Engbersen (2009). Arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa. Een profielschets van recente arbeidsmigranten uit de MOE-landen. Rotterdam: Risbo. ISBN 9789076613482.
Alle publicaties van Afke
 
 
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement