Kamer: T11-33
Telefoon: 010 408 2770
E-mail: info@risbo.eur.nl

drs. P.A. (Peter) Siep

Onderzoeker/adviseur

Drs. P. (Peter). A. Siep is bestuurskundige en sinds 2004 verbonden aan Risbo/Center for Public Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van VROM als beleidsadviseur Informatiemanagement. Als onderzoeker werkt hij met name in opdracht van departementen en andere publieke organisaties. De afgelopen jaren heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan op verschillende thema's binnen de Nederlandse politie en in het onderwijs. Studies die hij heeft uitgevoerd zijn onder meer geweest naar Informatiemanagement binnen de politie, mobiele technologie voor het werk van de politie, politie en de inzet van sociale media en naar Informatiesturing in de basispolitiezorg. In het onderwijsdomein is zijn kernexpertise met name gericht op politiek-bestuurlijke en organisatievraagstukken in het onderwijs en de betekenis van ICT in het onderwijs en de organisatie van het onderwijsproces.

In memoriam Peter Siep - 7 december 2015
Met zeer veel verdriet hebben wij, collega's van Risbo, kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze dierbare collega Peter Siep.

Peter was een zeer deskundig collega die midden het leven stond en met al zijn collega's bij Risbo een zeer warme band had. Zowel binnen als buiten Risbo was hij een echte teamspeler die zich zeer verantwoordelijk voelde voor een optimale uitvoering van projecten. Zijn professionele gedrevenheid samen met zijn warme persoonlijkheid en humor maakte Peter in de samenwerking uniek en zeer geliefd.

We gaan Peter enorm missen en wensen zijn partner, ouders en schoonouders, zus en schoonzus, familie en vrienden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 
Projecten
Onderzoek naar het effect van de invoering van de onderwijsvernieuwingen op de HR
Onafhankelijkheid Commissie Schadefonds Geweldsmisdrijven
Care to change Verandering in leiderschap, leiderschap en verandering
Vrijwilligerswerk bij de politie
Behoorlijk Bestuur bij onderwijsinstellingen
Alle projecten van Peter
 
 
 
Publicaties
Bekkers, V.J.J.M., Sluis, A. van, Kool, D. de & Siep P. (2015). Onafhankelijkheid Commissie Schadefonds Geweldsmisdrijven, Erasmus Universiteit Rotterdam/Risbo: Rotterdam.
Kool, D. de & Siep, P. (2015). Architectuurontwikkeling in het onderwijs. Een reconstructie van de fasen die tot op heden zijn doorlopen, Center for Public Innovation: Rotterdam.
Thaens, M., Kool, D. de & Siep, P. (2015). Verkenning nieuwe mogelijkheden vrijwilligerswerk bij de politie, Center for Public Innovation: Rotterdam.
Bekkers, V.J.J.M., Steijn, B., Kool, D. de, Siep, P., Straathof, A. & Jansen M. (2015). Behoorlijk Bestuur van Onderwijsinstellingen, Erasmus Universiteit Rotterdam en Hogeschool van Amsterdam: Rotterdam/Amsterdam.
Kool, D. de & P. Siep (2014). Review naar het gebruik van ICT in het onderwijs in de periode 2000-2013, Center for Public Innovation: Rotterdam.
Alle publicaties van Peter
 
 
 
kwaliteitszorg geluk studiesucces tentamen research Hogeschool Rotterdam training evaluatie onderwijsinnovatie dagboek consultancy meetinstrument diversiteit Erasmus Universiteit risicojongeren toetsing
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
twitter.com/risbo_news