foto van drs. B.J. (Berry)  Nijveld
Kamer: T11-30
Telefoon: 010 408 2886
E-mail: nijveld@risbo.eur.nl

drs. B.J. (Berry) Nijveld

Senior onderwijsadviseur

Toegepast onderwijskundige Berry Nijveld studeerde aan de Universiteit Twente af op de kenmerken van multimediale zelfinstructiematerialen. Hij startte zijn loopbaan als onderwijskundig ontwerper/unitmanager bij Bit-Ic (Cap Gemini) en werkte daarna bij PriceWaterhouseCoopers als management consultant op het terrein van onderwijsorganisatie en personeelsontwikkeling. In 2003 maakte Berry de overstap naar Risbo waarbij hij zich met name richt op ICT in het onderwijs, onderwijsinnovatie en kwaliteitsmanagement. Hij adviseert de universiteit, faculteiten en onderwijsafdelingen bij het inrichten van het beleid en de instrumentatie om de onderwijskwaliteit en onderwijsaccreditaties te verbeteren en te borgen. Daarnaast traint hij docenten in didactische vaardigheden en geeft hij individuele coaching.

 
Projecten
Ondersteuning Implementatie Programmatic Assessment
Deelname Proefvisitatie Researchmasters
Kader voor nieuw toetsbeleid voor ESPhil
BKO en BKE traject 2021 2022
SKE ESSB 2021
Alle projecten van Berry
 
 
 
Publicaties
Kool, D. de, mmv Nijveld, B. (2014). Gepersonaliseerd onderwijs; Een verkenning van de implicaties voor hetprimair en voortgezet ondewijs. Rotterdam, Center for Public Innovation.
Kool, D. de (2014).Gepersonaliseerd onderwijs: een verkenning van de implicaties voor het primair en voortgezet onderwijs, Center for Public Innovation: Rotterdam (met medewerking van Berry Nijveld).
Wolff, R., S. van Herpen, B. Nijveld en S. Severiens (2012), Body of Knowledge and Skills 'Lesgeven in de Grote Stad'. In opdracht van de PABO Hogeschool Rotterdam, Rotterdam: Risbo - Erasmus Universiteit Rotterdam
Stavenuiter M., Vooren van de A., Smits van Waesberghe E. & Nijveld B. (2009). P-facetten in opleidingen. Eindrapportage. Den Haag: Ministerie van Defensie.
Baars, G., Herpen, S.G.A. van, Nijveld, B. & Ven, M.J.J.M. van de (2009). Onderzoek naar de Digitale Leeromgeving van de EUR in 2013. Rotterdam: Risbo.
Alle publicaties van Berry
 
 
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement