foto van dr. M.R.P.J.R. (Marion) van San
Kamer: T11-17
Telefoon: 010 408 2124
E-mail: vansan@risbo.eur.nl

dr. M.R.P.J.R. (Marion) van San

Senior onderzoeker

Marion van San is als senior onderzoeker verbonden aan het RISBO. De laatste jaren heeft zij zich beziggehouden met grootstedelijke vraagstukken zoals (jeugd)criminaliteit, prostitutie en radicalisme en extremisme. Zij doet de laatste tijd met name onderzoek naar radicalisme en extremisme vanuit pedagogisch perspectief. Zo heeft zij samen met collega's van de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar de gezinsomstandigheden van jongeren met extreme idealen (Idealen op Drift 1 en 2) en heeft zij in opdracht van de Europese Commissie onderzoek gedaan naar de rol van ouders bij de deradicalisering van hun kinderen (Formers and Families). Daarnaast doet zij onderzoek naar de gezinsomstandigheden van jongeren die zich hebben aangesloten bij de gewapende strijd in SyriŽ. Sinds kort doet zij eveneens onderzoek naar de rol van diaspora organisaties bij de migratiepraktijk in Nederland.

 
Projecten
Kwalitatieve verdieping impact COVID-19 op kwetsbare Rotterdammers
Onderzoek naar EU-arbeidsbuiting en Sociale Cohesie
Overkoepelende evaluatie projecten fonds ZOZ
Monitor Sociale Inclusie en Reporting Tools
De rol van diaspora organisaties in het Nederlandse migratievraagstuk
Alle projecten van Marion
 
 
 
Publicaties
Seidler, Y. R. van Leeuwen, J. de Boom, D. de Kool & M. van San (2021) Een uurtje langer? Een onderzoek naar sluitingstijden in de Rotterdamse horeca, Risbo: Rotterdam.
Seidler, Y. & R. van Leeuwen, L.A.J. Koster, M.R.P.J.R.S. van San, P. van Wensveen & P. Jorna (2020) Monitor Sociale Inclusie (meting 4). Derde vervolgmeting naar de woon- en leefomstandigheden Roma en Sinti in Nederland ; Rotterdam, Risbo
Seidler, Y. & M. van San (2020) Theaterproducties als middel om weerbaarheid tegen extremistische en polariserende boodschappen te vergroten?, Rotterdam: Risbo.

Antonelli, F., S. Musolino, V. Rosato & M. van San (2020) Towards a multi-factor model to assess radical behaviour, Trivalent (HORIZON2020).
Seidler, Y., D. de Kool & M. van San (2019) Actualisatie van het Tweeluik religie en publiek domein. Een kwalitatief onderzoek naar de interactie tussen gemeenten en religieuze organisaties, Risbo: Rotterdam.
Alle publicaties van Marion
 
 
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement