Sociale veiligheid

 
Rondom het domein van sociale veiligheid heeft Risbo, in zeer uiteenlopende onderzoekstrajecten,veel kennis en expertise opgebouwd. We hebben praktijkgerichte studies uitgevoerd rondom de nodale politie, maar ook over de inzet van sociale media door de politie, de informatiegestuurde politie en de impact van beeldmateriaal op politiewerk. Veel van deze onderzoeken voeren we uit met collega's van de opleiding Bestuurskunde van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de EUR.

Met de collega's van Bestuurskunde werken we ook samen binnen het Erasmus Expertisecentrum voor Sociale Veiligheidsstudies. Onderzoekers van dit expertisecentrum hebben veel kennis en ervaring met onderzoek op het gebied van politie en het politiebestel, maar ook met het doen van grootschalig, kwantitatief onderzoek. En als de opdracht dat vereist, kunnen we met het Expertisecentrum ook een beroep doen op onderzoekers van andere faculteiten en wetenschapsdisciplines binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Onze opdrachtgevers zijn onder meer het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Binnenlandse Zaken het Koninkrijksrelaties, het WODC en Politie en Wetenschap.

Links naar rapporten:
Filmende burgers en politie
Informatiegestuurde dienders
Politie en sociale media
Nationale wetten versus lokale besluiten

Contactpersoon

foto van Jan de Boom
Jan de Boom deboom@risbo.eur.nl
010 408 2165
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement