Op-maat trainingen

 
Behalve standaardtrainingen organiseert Risbo ook didactische trainingen en cursussen op maat. Deze zijn helemaal afgestemd op de behoefte van de klant. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

Voorbeeld 1: Opleidingsaanbod iBMG
Risbo heeft voor iBMG (Erasmus Universiteit Rotterdam) verschillende op maat trainingsmodules ontwikkeld om docenten adequaat te ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van onderwijs en het toetsen van leerstof. De modules gaan over het geven van onderwijs aan kleine groepen studenten (inclusief groepsdynamiek), het geven van onderwijs tijdens plenaire bijeenkomsten, het ontwerpen van vakken en het toetsen en beoordelen van studenten.

Voorbeeld 2: Didactische ondersteuning studentassistenten
Risbo geeft al vele jaren een op maat training Didactische Basisvaardigheden aan studentassistenten van de opleiding International Business Administration (RSM) en studentassistenten bij Erasmus School of Economics. De inhoud van deze training hebben we volledig afgestemd op de taken die de studentassistenten in het onderwijs uitvoeren. Hierbij besteden we specifiek aandacht aan het geven van een duidelijke en goed gestructureerde uitleg, de persoonlijke presentatiestijl van de studentassistent, het stellen van effectieve vragen aan studenten, de wijze waarop de interactie met de studenten plaatsvindt, het activeren en motiveren van studenten, het omgaan met lastige situaties zoals ordeverstoringen en het geven van feedback aan studenten.

Mogelijkheden
Risbo heeft veel expertise in huis en ook verschillende soorten expertise. Met de hierboven genoemde voorbeelden laten we slechts een klein deel van hetgeen we kunnen zien. Zo kunt u bij Risbo ook terecht voor ondersteuning op het gebied van management van onderwijskwaliteit en voor het gebruik van ICT in het onderwijs.

Contactpersoon

SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement