MicroLab: How to encourage societal impact with your course

 
De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft als doel een positieve impact te hebben op maatschappelijke uitdagingen. Dit proberen we ook middels ons onderwijs. Het aantal vakken waarin societal impact aan bod komt is de laatste paar jaar gestegen. Er blijft echter ruimte voor meer integratie van societal impact in bestaande curricula. Aangezien we de leiders van morgen onderwijzen, moeten we hen zien voor te bereiden op de uitdagingen van morgen.

Maar hoe kun je jouw vak herontwerpen om societal impact te integreren op een manier die past bij jouw discipline en vak en bij de bijbehorende beoogde leeropbrengsten? In dit MicroLab zul je leren hoe je een of meerdere Sustainable Development Goals (SDGs) kunt integreren in je vakontwerp volgens de principes van constructive alignment. Dit MicroLab bestaat uit een online voorbereiding en een online workshop.

Doelen en competenties
Na dit MicroLab ben je in staat om:
• Mogelijkheden te identificeren om societal impact in je vak te integreren;
• Relevante lesmaterialen en/of -activiteiten gerelateerd aan societal impact te vinden;
• Een plan te ontwikkelen om societal impact in een of meerdere aspecten van je vak te integreren.
Doelgroep en vereiste voorkennis
Dit MicroLab is bedoeld voor EUR-docenten en vakcoördinatoren die societal impact in hun eigen cursus willen integreren. Er is geen specifieke voorkennis vereist. We nodigen je uit om ook een mededocent, collega of zelfs een student uit je vak te laten deelnemen!

Vorm en tijdsinvestering
Dit MicroLab heeft een blended opzet en bestaat uit een online voorbereiding en één workshop.
• Met de voorbereiding in de online Canvasomgeving (2,5 uur) leer je over de mogelijkheden binnen onderwijs voor societal impact en verken je verbanden tussen jouw vak en uitdagingen gerelateerd aan societal impact.
• Gedurende de online workshop (2,5 uur) zul je meer inspiratie opdoen over de verbanden tussen jouw discipline en societal impact en onderwijsbenaderingen om je vak opnieuw vorm te geven. Je zult ook een start maken met een plan om societal impact in je eigen vak te integreren, samen met je peers en de trainer.
• Na de workshop (2,5 uur) voltooi je jouw plan voor het integreren van societal impact in je vak met behulp van een toolbox. Deze bevat onderwijsmaterialen, bronnen en voorbeelden. Je zult feedback ontvangen op het herontwerp van je vak door een onderwijsadviseur van Risbo en je ideeën delen om meer collega’s te inspireren.

Toetsing en certificaat
Je Proof of Competence bestaat uit een plan om duurzame ontwikkeling in je vak te integreren volgens de principes van constructive alignment. Je zult een CLI/Risbo-certificaat ontvangen, een LinkedIn-badge en een HR-registratie van voltooiing.


Interested?
In our calendar you can find startingdates for this MicroLab
training calendar. Or sign up directly via Registration.
For questions: training@risbo.eur.nl.
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
Hogeschool Rotterdam toetsing onderwijsinnovatie consultancy UTQ Erasmus Universiteit Erasmus+ tentamen kwaliteitszorg studiesucces research geluk evaluatie diversiteit dagboek meetinstrument training risicojongeren
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement