Creatieve diensten en video-opnames

 
Risbo levert een verscheidenheid aan creatieve diensten die je kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van video's voor een MOOC of voor een zelfstandig project. Hieronder vallen onder andere:

Animaties
Veel onderwerpen die worden behandeld in het onderwijs, zijn moeilijk te visualiseren of uit te leggen met enkel spraak of tekst. Daarom worden er via Risbo nu animaties aangeboden voor het onderwijs. Het gebruik van animaties in het onderwijs is een goede methode om complexe ideeën, theorieën en processen op te splitsen in een helder en pakkend verhaal, dat kan worden gebruikt in online onderwijs of blended learning. Animaties blijken ook het kennisbehoud en de betrokkenheid van studenten te vergroten en past tevens bij verschillende leerstijlen.

Na een eerste consult over het onderwerp van de video, zal Risbo samen met jou en het animatiescript aan de slag gaan om een professionele geanimeerde video te maken met behulp van de whiteboard-animatiesoftware Videoscribe.

Camera Training
Voor veel docenten is het spreken voor de camera over hun specialisatie of onderzoek een nieuwe en soms lastige ervaring. Daarom beveelt Risbo een cameratraining aan, zodat je je meer op je gemak voelt in de studio. De camera training is een constructief component voor het maken van een educatieve video en wordt door Risbo graag georganiseerd als voorbereiding van je opname. In de maximaal drie uur durende sessie met een professionele trainer kunnen jij en maximaal drie anderen oefenen met het presenteren voor de camera in de EUR-studio.

De training begint met een inleiding, wat algemene studiotips en tips voor hoe je jezelf presenteert voor de camera. Vervolgens gaan jij en je collega's de scripts en bijbehorende presentaties (indien nodig) oefenen terwijl je wordt opgenomen. Het feit dat je collega's je observeren terwijl jij je scripts oefent, biedt aanvullende feedback van mensen die je kent en vertrouwt. Het is ook waardevol om te zien hoe anderen staan voor de camera omdat je hiermee je eigen opnames en scripts kunt aanpassen en verbeteren.

Video-opnamen
Wanneer je scripts zijn afgerond en je je comfortabel voelt voor de camera, kan Risbo ook helpen met de laatste video-opnames. De meeste educatieve video's worden opgenomen in de EUR-studio, waar het Media Support Center-team je door het proces begeleidt. Als je geïnteresseerd bent om in plaats van in de studio op locatie opnemen, kan een ervaren MOOC-cameraman worden geboekt om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke video professioneel en aantrekkelijk is.

Contactpersoon

foto van Romy van Leeuwen
Romy van Leeuwen vanleeuwen@risbo.eur.nl
010 408 2124
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement