MOOC development support

 
Een MOOC is een Massive Open Online Course, kortom, een lessenreeks die gratis en vrijblijvend online te volgen is over de hele wereld. Kenmerkend zijn de video's waarin een docent in korte filmpjes de inhoud uitlegt. Een succesvolle MOOC bestaat echter uit veel meer dan alleen video.
Risbo ondersteunt MOOC-ontwikkeling op de EUR. We bieden een pakket aan van verschillende mogelijke Risbo MOOC Development Services:

Technische Ondersteuning
EUR MOOCs worden gelanceerd op het Coursera-platform, internationaal de grootste aanbieder van MOOCs. Risbo is namens de EUR het eerste aanspreekpunt voor Coursera en ondersteunt ook de samenwerking met Coursera vanuit de EUR.

Project ManagementVoor de ontwikkeling van MOOCs is een multidisciplinair team nodig dat hoogwaardige inhoud, onderwijskundige (didactische) expertise, technische expertise en 'branding' samen combineert tot een hoogwaardig geheel. Een MOOC expert van Risbo kan bij de ontwikkeling van een MOOC de rol van projectleider of coördinator op zich nemen. Dit houdt o.a. in dat we de verschillende partijen samenbrengen (zoals Marketing & Communicatie, het Media Support Center, inhoudsdeskundigen en onderwijskundigen) en dat we de projectplanning monitoren.

Onderwijskundige Ondersteuning
Contextual imageRisbo kan het ontwerpen en ontwikkelen van een MOOC vanuit onderwijskundige expertise ondersteunen. Voor het ontwerpen brengen we alle benodigde expertise samen in een Carpe Diem Workshop, een methode voor 'rapid course design', waarin samen gewerkt wordt aan een storyboard voor de MOOC. Vanuit onderwijskundige expertise kunnen we ook feedback geven op de scripts en zo de kwaliteit van de video's of animaties helpen verbeteren. Ook kunnen we meedenken over de opdrachten in de MOOC, en kunnen we feedback geven op in-video quizzen en assessments of deze helpen ontwikkelen.

Creatieve diensten
Risbo biedt ook de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een animatie voor MOOCs. Voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent animaties, klik hier.

Contactpersoon

foto van Kris Stabel
Kris Stabel stabel@risbo.eur.nl
010 408 8798
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement