Good news: First participant to complete SEQ trajectory!

16 november 2020

Good news! One of the first teachers participating in the SEQ (Senior Examination Qualification) has completed the trajectory. Congratulations to Brenda Vermeeren! Risbo offers tailored SEQ trajectories for groups from schools or programs in higher education. A new addition is an inter-school SEQ trajectory for individual members of examination boards at EUR and one for program coordinators at EUR is coming soon!

Lees verder

Maatschappelijke impact van COVID-19 wordt door de tijd gevolgd

2 september 2020

Tijdens het voorlopige hoogtepunt van de corona-uitbraak, in april, bleek dat een groot deel van de Nederlandse bevolking angstig en onzeker was. Wat is er sinds april veranderd? Dit is onderzocht met een landelijke steekproef met 20.462 respondenten waarbij ook specifiek gekeken is naar de situatie in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Uit het onderzoek blijkt dat de gevoelens van angst en onzekerheid zijn afgenomen, maar dat vooral kwetsbare groepen nog steeds bang zijn hun baan of inkomen te verliezen. Het vertrouwen in landelijke en lokale overheid is nog steeds hoog, maar wel iets afgenomen ten opzichte van april. De overlast van buren en mensen op straat is sinds april iets toegenomen. Het onderzoek is tot stand gekomen op initiatief en onder leiding van socioloog prof. dr. Godfried Engbersen van de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met politicoloog dr. André Krouwel van de Vrije Universiteit, dr. Katja Rusinovic van de Haagse Hogeschool, en de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

This autumn the pilot of the EUR Basic Exam Qualification (BEQ) will take place

26 augustus 2020

This autumn the pilot of the EUR Basic Exam Qualification (BEQ) will take place.

This is a nationally recognized qualification for examiners in higher professional education, which we now also want to offer at EUR for lecturers.

Lees verder

Hoofstuk in boek International Security Management

19 augustus 2020

Bij uitgever Springer is het boek International Security Management: New Solutions to Complexity verschenen.

Lees verder

New SKO/SUTQ trajectory coming up

18 juni 2020

In september 2020 a new English SUTQ trajectory will start.

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement