Maatschappelijke impact van COVID-19 wordt door de tijd gevolgd

2 september 2020

Tijdens het voorlopige hoogtepunt van de corona-uitbraak, in april, bleek dat een groot deel van de Nederlandse bevolking angstig en onzeker was. Wat is er sinds april veranderd? Dit is onderzocht met een landelijke steekproef met 20.462 respondenten waarbij ook specifiek gekeken is naar de situatie in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Uit het onderzoek blijkt dat de gevoelens van angst en onzekerheid zijn afgenomen, maar dat vooral kwetsbare groepen nog steeds bang zijn hun baan of inkomen te verliezen. Het vertrouwen in landelijke en lokale overheid is nog steeds hoog, maar wel iets afgenomen ten opzichte van april. De overlast van buren en mensen op straat is sinds april iets toegenomen. Het onderzoek is tot stand gekomen op initiatief en onder leiding van socioloog prof. dr. Godfried Engbersen van de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met politicoloog dr. André Krouwel van de Vrije Universiteit, dr. Katja Rusinovic van de Haagse Hogeschool, en de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

This autumn the pilot of the EUR Basic Exam Qualification (BEQ) will take place

26 augustus 2020

This autumn the pilot of the EUR Basic Exam Qualification (BEQ) will take place.

This is a nationally recognized qualification for examiners in higher professional education, which we now also want to offer at EUR for lecturers.

Lees verder

Hoofstuk in boek International Security Management

19 augustus 2020

Bij uitgever Springer is het boek International Security Management: New Solutions to Complexity verschenen.

Lees verder

Vacature: Docenttrainer/onderwijsadviseur (0,8 - 1,0 FTE)

27 juli 2020

Ben jij de inspirerende, innovatieve docenttrainer/onderwijsadviseur (0,8 - 1,0 FTE), die gemotiveerd is om didactische trainingen te geven en het leuk vindt om docenten te helpen met het vormgeven en vernieuwen van hun onderwijs? En werk je graag in een internationale, dynamische werkomgeving samen met bevlogen collega’s? Lees dan snel verder, want wij zijn op zoek naar jou!

Lees verder

New SKO/SUTQ trajectory coming up

18 juni 2020

In september 2020 a new English SUTQ trajectory will start.

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
onderwijsinnovatie meetinstrument dagboek Hogeschool Rotterdam toetsing evaluatie kwaliteitszorg risicojongeren training diversiteit Erasmus Universiteit UTQ tentamen geluk consultancy Erasmus+ research studiesucces
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement