Discriminatie in context

1 september 2021

Hoogoplopende discussies rond Zwarte Piet, racistische spreekkoren in het stadion, Black Lives Matterdemonstraties. Premier Rutte die uitspreekt dat Nederland 'systemische problemen' kent met discriminatie en racisme. Discriminatie en racisme vanwege huidskleur zijn thema's die in Nederland steeds meer op de publieke voorgrond zijn komen te staan.

Lees verder

Docenttrainer/onderwijsadviseur (0,8 - 1,0 FTE) Risbo

23 augustus 2021

Ben jij de inspirerende, innovatieve docenttrainer/onderwijsadviseur (0,8 - 1,0 FTE), die gemotiveerd is om didactische trainingen te geven aan docenten en het uitdagend vindt om docenten te helpen met het vormgeven en vernieuwen van hun onderwijs? En werk je graag in een internationale, dynamische werkomgeving samen met enthousiaste collega's? Lees dan snel verder, want wij zijn op zoek naar jou!

Lees verder

SKO / SUTQ trajectory autumn 2021: open for registration

28 juni 2021

The dates for the SUTQ/SKO starting in november 2021 are available.
Want to join the SUTQ? Then sign up before the 1st of March.
This inspiring and challenging trajectory aimed at educational innovation is accessible for lecturers with an UTQ certificate and 5 years of teaching experience.

Lees verder
Dalend vertrouwen in de overheid en toenemende onvrede met het overheidsbeleid na 1 jaar pandemie.

Dalend vertrouwen in de overheid en toenemende onvrede met het overheidsbeleid na 1 jaar pandemie.

29 april 2021

In maart 2021 is het een jaar geleden dat de eerste maatregelen tegen het COVID-19 virus werden afgekondigd. In dat jaar is het vertrouwen in overheid, RIVM en GGD duidelijk afgenomen en is de onvrede met het overheidsbeleid toegenomen. Mensen met weinig vertrouwen in de overheid en die moeilijk kunnen rondkomen zijn minder bereid zich te laten vaccineren. Ook het gevoel van uitzichtloosheid is verder toegenomen: bijna de helft van de mensen heeft 'het gevoel niets te hebben om naar uit te kijken'. Nederland wacht vol ongeduld op het einde van de pandemie zonder alle beperkende regels die het afgelopen jaar zijn opgelegd.

Lees verder

Overview of upcoming MicroLabs May - July

23 april 2021

MicroLabs are short, online how-to modules about specific educational issues lasting two to four hours, developed by Risbo and made possible by the Community for Learning & Innovation. Each MicroLab has a clear goal and a clear result.

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement