Negatieve impact van COVID-19 is weer toegenomen: toename angst en stress, afname vertrouwen in overheid, RIVM en GGD.

Negatieve impact van COVID-19 is weer toegenomen: toename angst en stress, afname vertrouwen in overheid, RIVM en GGD.

18 december 2020

Tijdens het voorlopige hoogtepunt van de corona-uitbraak, in april, bleek dat een groot deel van de Nederlandse bevolking angstig en onzeker was. Bij de heropening van de samenleving begin juli was de angst en onzekerheid afgenomen, maar dat heeft zich niet doorgezet. Dit blijkt uit de bevindingen van het vervolgonderzoek De verdeelde samenleving. Er is weer sprake van een toename van angst- en stressgevoelens en een verdere afname in het vertrouwen in de overheid, het RIVM en de GGD. Jongeren en mensen met kwetsbare maatschappelijke posities, zoals een laag inkomen, een lage opleiding, geringe werkzekerheid, en een beperkt ondersteunend netwerk, hebben relatief meer onvrede over het overheidsbeleid dan groepen met een sterkere maatschappelijke positie en een sterker ondersteunend netwerk. Een verdeelde samenleving dus.

Lees verder

Online thuisonderwijs zorgt voor ongelijke leeromgevingen

24 november 2020

Hoe hebben Rotterdamse basisscholen de intelligente lockdown in het voorjaar van 2020 doorstaan?

Lees verder

Onderzoek: Impact van corona op het samenleven

23 november 2020

Vandaag is de projectwebsite www.impactcorona.nl live. Het project onderzoekt de impact van corona op het samenleven: welbevinden, solidariteit, buurtrelaties en vertrouwen in instituties.

Lees verder

Good news: First participant to complete SEQ trajectory!

16 november 2020

Good news! One of the first teachers participating in the SEQ (Senior Examination Qualification) has completed the trajectory. Congratulations to Brenda Vermeeren! Risbo offers tailored SEQ trajectories for groups from schools or programs in higher education. A new addition is an inter-school SEQ trajectory for individual members of examination boards at EUR and one for program coordinators at EUR is coming soon!

Lees verder

Vacature Onderwijsadviseur toetsing en innovatie (0,8-1,0 FTE Risbo

9 november 2020

Ben jij de onderwijsadviseur toetsing en innovatie (0,8 - 1,0 FTE), die wil bijdragen aan toekomstbestendig hoger onderwijs, en die het een leuke uitdaging vindt om docenten nieuwe vormen van toetsing te laten omarmen?

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
tentamen dagboek meetinstrument UTQ Erasmus Universiteit toetsing studiesucces onderwijsinnovatie training research geluk consultancy Erasmus+ diversiteit Hogeschool Rotterdam risicojongeren kwaliteitszorg evaluatie
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement