Sterk dalend vertrouwen in de overheid: de laag-vertrouwensamenleving

1 november 2021

Nederland heeft in september 2021 het karakter van een laag-vertrouwensamenleving. Er is sprake van een sterke afname van het vertrouwen in de overheid in het afgelopen anderhalf jaar: van bijna 70 procent in april 2020 naar minder dan 30 procent in september 2021. Daarnaast is sprake van een lichte afname in het onderling vertrouwen tussen mensen. Mensen vertrouwen vooral verwanten (familie en vrienden) en personen waarmee men een persoonlijke relatie kan onderhouden, zoals de huisarts. Wantrouwen ten opzichte van de overheid is een belangrijk motief van ongevaccineerden om zich niet te laten vaccineren. Daarnaast bestaat er een samenhang tussen het gebruik van sociale media als primaire informatiebron en een gering vertrouwen in de overheid en een geringe vaccinatiebereidheid.

Lees verder

EUR Senior Kwalificatie Examinering

28 september 2021

Lees verder

Discriminatie in context

1 september 2021

Hoogoplopende discussies rond Zwarte Piet, racistische spreekkoren in het stadion, Black Lives Matterdemonstraties. Premier Rutte die uitspreekt dat Nederland 'systemische problemen' kent met discriminatie en racisme. Discriminatie en racisme vanwege huidskleur zijn thema's die in Nederland steeds meer op de publieke voorgrond zijn komen te staan.

Lees verder

Docenttrainer/onderwijsadviseur (0,8 - 1,0 FTE) Risbo

23 augustus 2021

Ben jij de inspirerende, innovatieve docenttrainer/onderwijsadviseur (0,8 - 1,0 FTE), die gemotiveerd is om didactische trainingen te geven aan docenten en het uitdagend vindt om docenten te helpen met het vormgeven en vernieuwen van hun onderwijs? En werk je graag in een internationale, dynamische werkomgeving samen met enthousiaste collega's? Lees dan snel verder, want wij zijn op zoek naar jou!

Lees verder

SKO / SUTQ trajectory autumn 2021: open for registration

28 juni 2021

The dates for the SUTQ/SKO starting in november 2021 are available.
Want to join the SUTQ? Then sign up before the 1st of March.
This inspiring and challenging trajectory aimed at educational innovation is accessible for lecturers with an UTQ certificate and 5 years of teaching experience.

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement