Buurtcirkel kan sociaal isolement tegengaan

Buurtcirkel kan sociaal isolement tegengaan

21 maart 2017

Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professi-onele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

Lees verder

Module Studievaardigheden voor vluchtelingen

21 februari 2017

Vanaf maart 2017 verzorgt Risbo een module Studievaardigheden voor vluchtelingencursisten van Boswell-Beta.

Lees verder

Behoorlijk Bestuur van Onderwijsinstellingen

9 november 2016

Dennis de Kool van Risbo heeft op 9 november in Doorn een presentatie verzorgd over Behoorlijk Bestuur van onderwijsinstellingen tijdens de leergang financieel leiderschap voor bestuurders, directeuren en controllers van VO-scholen.

Lees verder

Kennisateliers over monitoring Rijkswaterstaat

3 november 2016

De kennisateliers over monitoring voor managers van Rijkswaterstaat zijn van start gegaan (13 oktober eerste ronde, aanstaande donderdag tweede ronde en derde ronde in december).

Lees verder

Publicatie Tijdschrift Justitiele Verkenningen

3 november 2016

Onlangs verscheen in het tijdschrift Justitiële Verkenningen een artikel van Marcel Thaens en Dennis de Kool over vrijwilligers bij de politie.

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
Hogeschool Rotterdam diversiteit toetsing dagboek onderwijsinnovatie Erasmus Universiteit studiesucces geluk consultancy UTQ risicojongeren kwaliteitszorg meetinstrument tentamen training research Erasmus+ evaluatie
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement