Tussenrapportage 'Nominaal is Normaal'

6 maart 2012

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) werkt al enkele jaren aan maatregelen om studenten binnen de gestelde tijd ('nominaal') af te laten studeren, om onder meer langstudeerboetes te voorkomen. De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) biedt dit collegejaar als eerste faculteit het totaalpakket 'Nominaal is normaal' aan. De combinatie van activerend onderwijs onder begeleiding van tutoren, minder herkansingen en meer compensatiemogelijkheden moet leiden tot een betere doorstroom van studenten. Studenten dienen nu hun eerste jaar in een keer met voldoende resultaat te halen, zodat ze het tweede jaar zonder vertraging kunnen beginnen.

Risbo voert samen met FSW onderzoek uit naar het effect van de invoering van de regeling 'Nominaal is Normaal'. In dit onderzoek wordt onder andere gekeken naar het effect van de regeling op de studiekeuze en instroom van studenten, de studieresultaten/ het studiesucces van studenten, en de gerapporteerde zelfstudietijd van studenten.

In bijgevoegd rapport is een beschrijving te vinden van de resultaten die tot 1 februari 2012 in het onderzoek zijn verkregen.

Voor meer informatie:

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, Jacco Neleman (010 408 1216) of Marjolein Kooistra (010 408 2135) of press@eur.nl
Delen:    

SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement