Tweede Generatie Rotterdammers

17 maart 2010


Hoe kunnen we tweede generatie Rotterdammers inzetten als kracht voor de stad? Die vraag staat centraal op een tweetal bijeenkomsten op de Erasmus Univeristeit Rotterdam op 6 april en 28 juni. Tijdens deze bijeenkomsten gaan professionals uit de stad in gesprek met wetenschappers van de Erasmus Universiteit. Centraal staan de vragen uit de praktijk van onderwijs, wonen, werk, justitie en zorg in relatie tot de tweede generatieproblematiek.
Details seminars Tweede Generatie Rotterdammers

Kader


De afgelopen drie jaar is in het kader van de leerstoel Burgerschap, Identiteit en je thuis voelen in Rotterdam (Tariq Ramadan) een serie dialogen georganiseerd. Enkele duizenden jonge en volwassen Rotterdammers hebben hieraan deelgenomen. De inhoud van deze dialogen viel onder de paraplu van Stadsburgerschap en richtte zich vooral op Burgerschap, Identiteit en je thuis voelen in Rotterdam. Als vervolg op de leerstoel heeft de Erasmus Universiteit op verzoek van wethouder Grashoff een voorstel ontwikkeld om in 2010 een verdieping aan te brengen op het onderwerp van de Rotterdamse tweede generatie. Zij kan worden gezien als een grote positieve kracht van de stad. In dit voorstel wordt de verbinding tussen wetenschap en de praktijk gelegd.

Doelgroep


Voor deze bijeenkomsten worden professionals uitgenodigd die werkzaam zijn op het gebied van het onderwijs, de zorg, arbeidsmarktinstanties en woningcorporaties. De bijeenkomst op 6 april dient als expertmeeting; hiervoor zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar (op uitnodiging). Deze bijeenkomst is bedoeld om input te geven voor de bijeenkomst van 28 juni. Hiervoor zijn maximaal 120 plaatsen beschikbaar.

6 april


Tijdens de bijeenkomst op 6 april gaat een selecte groep professionals uit de praktijk van het onderwijs, de zorg, arbeidsmarktinstanties en woningcorporaties in discussie met de wetenschap. Vier hoogleraren geven een korte inleiding en gaan daarna in gesprek met de genodigden om te bepalen wat de belangrijkste open liggende vragen op dit terrein zijn.

28 juni


Tijdens de bijeenkomst op 28 juni wordt antwoord gegeven op vragen die tijdens de eerste bijeenkomst zijn gesteld. Antwoord moet worden gegeven op de vraag hoe wij de tweede generatie als kracht in kunnen zetten in de stad op bovenstaande vier thema's. Voor deze bijeenkomst wordt een breder gezelschap uitgenodigd. Naast discussie onderling zal gebruikgemaakt worden van de verslagen die het Risbo, het onderzoeksinstituut van de Faculteit der Sociale Wenschappen, maakt.

Aanmelden


U kunt zich aanmelden via het elektronische aanmeldformulier. Bij verhindering kunt u altijd een naaste collega opgeven. Let op; er zijn maximaal 50 plaatsen voor de eerste bijeenkomst en 120 voor de tweede bijeenkomst.Deelname is op volgorde van binnenkomst van uw aanmelding.

Locatie


De bijeenkomsten vinden plaats in het Expo- en Congrescentrum op complex Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bijzonderheden


De bijeenkomsten worden inhoudelijk ondersteund door het Risbo, het onderzoeksinstituut van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
JOS
Delen:    

SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement