Rapport Corona & Cohesie

9 februari 2023

Het vertrouwen van burgers in de landelijke en lokale overheden en in het RIVM blijft laag. Het was de vraag of dit vertrouwen in instituties zou verbeteren nu de coronamaatregelen zijn losgelaten en de pandemie meer naar de achtergrond is verdwenen. De bereidheid voor het volgen van nieuwe maatregelen is sterk afhankelijk van de duidelijkheid over de noodzaak ervan. Dit blijkt uit de uitkomsten van het onderzoek “CORONA & cohesie”, dat Risbo samen met de ESSB uitvoerde in opdracht van ZonMw.

Lees verder

Rapport De Parate Stad

6 februari 2023

Gemeente Rotterdam dient nu pandemische paraatheid te organiseren voor later

Het vertrouwen in de lokale overheid is als gevolg van de coronacrisis gedaald. Dit geldt vooral voor kwetsbare Rotterdammers. Zij zijn naar verhouding harder geraakt door de pandemie en kregen vaker te maken met een combinatie van negatieve uitdagingen zoals een onzeker inkomen, fragiele gezondheid, leerachterstand en sociaal isolement. Ook ervoeren kwetsbare Rotterdammers het contact met instanties als de (lokale) overheid en GGD als abstract en onpersoonlijk, en veel maatregelen als onredelijk. Pandemische paraatheid voor later is nodig. Dat blijkt uit de studie ‘De parate stad’ van het onderzoeksbureau Risbo en de Erasmus Universiteit Rotterdam, in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Lees verder

Rapport Kansrijke Toekomst

31 januari 2023

De Kenniswerkplaats Rotterdams Talent (KWP) was gevraagd de evaluatie en monitoring van het Gaan voor een Baan! Programma uit te voeren. De doelstelling van dit programma was: Het informeren en enthousiasmeren van vmbo-leerlingen in Rotterdam-Zuid om te kiezen voor opleiding met Techniek, Haven & Logistiek of Zorg met bij voorkeur een ADB-garantie.

Lees verder

Vacature Docenttrainer/onderwijsadviseur (0,8 - 1,0 FTE) Risbo

1 november 2022

Ben jij de inspirerende, innovatieve docenttrainer/onderwijsadviseur (0,8 - 1,0 FTE), die gemotiveerd is om didactische trainingen te geven aan docenten en het uitdagend vindt om docenten te helpen met het vormgeven en vernieuwen van hun onderwijs? En werk je graag in een internationale, dynamische werkomgeving samen met enthousiaste collega’s? Lees dan snel verder, want wij zijn per direct op zoek naar jou!

Lees verder

Vacature Onderwijsadviseur toetsing en innovatie (0,8 - 1,0 FTE) Risbo

1 november 2022

Ben jij de onderwijsadviseur toetsing en innovatie (0,8 - 1,0 FTE), die wil bijdragen aan toekomstbestendig hoger onderwijs, en die het een leuke uitdaging vindt om docenten nieuwe vormen van toetsing te laten omarmen? Kijk je er naar uit om docenten te trainen op het gebied van didactiek, toetsing en onderwijsinnovatie? Kan jij opleidingen en examencommissies adviseren over hervormingen zoals competentiegericht of programmatisch toetsen? En werk je graag in een internationale, dynamische werkomgeving samen met bevlogen collega’s? Lees dan snel verder, want wij zijn per direct op zoek naar jou!

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
 
Tel 010 408 21 24
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement