Rapport Risbo- Een uurtje langer?

8 april 2021
In 2020 heeft Risbo in opdracht van de gemeente Rotterdam onderzoek verricht naar de behoeften van Rotterdamse horecaondernemers voor wat betreft de sluitingstijden en horecavergunningen. Doel van het onderzoek is om te kijken hoe groot de animo voor 24-uursvergunningen is en in hoeverre huidige exploitanten van een 24-uursvergunning, interesse hebben in een alternatieve vergunning.

Voor het overgrote deel van de ondernemers dat actief is in de horeca, voldoet het huidige vergunningensysteem. Dit geldt zowel voor ondernemers met een 24-uursvergunning als met een avondvergunning. Tegelijkertijd zou een kwart van de ondernemers met een avondvergunning een 24-uursvergunning willen. Het is echter de vraag of deze ondernemers daadwerkelijk interesse hebben in een 24-uursvergunning of dat zij op zoek zijn naar meer flexibiliteit op uitgaansavonden. Verschillende ondernemers hebben aangegeven dat zij graag in het weekend één of twee uur langer open zouden willen blijven maar geen behoefte hebben om nog later te sluiten. Onder ondernemers die al over een 24-uursvergunning bezitten is er, op een kleine groep na, geen enkele interesse in een alternatieve vergunning.

Op basis van het onderzoek is een aantal aanbevelingen gedaan, waaronder het sturen op hoogwaardige horeca aan de rand van de stad zoals eerder in Amsterdam met succes is uitgevoerd. D66 dient op 8 april een initiatiefvoorstel in om tien 24-uursvergunningen te vergeven via een tender waarbij de initiatieven door experts beoordeeld worden.

Delen:    

SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
consultancy Erasmus Universiteit training evaluatie studiesucces Hogeschool Rotterdam Erasmus+ geluk diversiteit meetinstrument tentamen risicojongeren toetsing kwaliteitszorg research onderwijsinnovatie UTQ dagboek
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement