Dalend vertrouwen in de overheid en toenemende onvrede met het overheidsbeleid na 1 jaar pandemie.

Dalend vertrouwen in de overheid en toenemende onvrede met het overheidsbeleid na 1 jaar pandemie.

29 april 2021

In maart 2021 is het een jaar geleden dat de eerste maatregelen tegen het COVID-19 virus werden afgekondigd. In dat jaar is het vertrouwen in overheid, RIVM en GGD duidelijk afgenomen en is de onvrede met het overheidsbeleid toegenomen. Mensen met weinig vertrouwen in de overheid en die moeilijk kunnen rondkomen zijn minder bereid zich te laten vaccineren. Ook het gevoel van uitzichtloosheid is verder toegenomen: bijna de helft van de mensen heeft ‘het gevoel niets te hebben om naar uit te kijken’. Nederland wacht vol ongeduld op het einde van de pandemie zonder alle beperkende regels die het afgelopen jaar zijn opgelegd.

Lees verder

Overview of upcoming MicroLabs May – July

23 april 2021

MicroLabs are short, online how-to modules about specific educational issues lasting two to four hours, developed by Risbo and made possible by the Community for Learning & Innovation. Each MicroLab has a clear goal and a clear result.

Lees verder

Rapport Risbo- Een uurtje langer?

8 april 2021

In 2020 heeft Risbo in opdracht van de gemeente Rotterdam onderzoek verricht naar de behoeften van Rotterdamse horecaondernemers voor wat betreft de sluitingstijden en horecavergunningen. Doel van het onderzoek is om te kijken hoe groot de animo voor 24-uursvergunningen is en in hoeverre huidige exploitanten van een 24-uursvergunning, interesse hebben in een alternatieve vergunning.

Lees verder

Conferentie Project MYLIFE

7 april 2021

Het Erasmus+ project MYLIFE is op 31 maart met een conferentie afgesloten. In dit project is gewerkt aan een methodologie voor de sociale integratie van Newly Arrived Migrant Students (NAMS), waarbij veelbelovende elementen uit projecten in de leeromgevingen school en de buurt geďntegreerd zijn tot een toolkit die jongeren en jongerenwerkers helpt projecten met jongeren op te zetten en uit te voeren.

Lees verder

Update: SKO / SUTQ trajectory spring 2021 postponed, new dates announced!

4 februari 2021

The dates for the upcoming Senior University Teaching Qualification trajectory are adjusted. Want to join the SUTQ? Then sign up before the 1st of March.
This inspiring and challenging trajectory aimed at educational innovation is accessible for lecturers with an UTQ certificate and 5 years of teaching experience.

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
Hogeschool Rotterdam toetsing kwaliteitszorg research Erasmus+ dagboek risicojongeren Erasmus Universiteit studiesucces onderwijsinnovatie consultancy tentamen evaluatie diversiteit UTQ geluk meetinstrument training
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement