Verandering samenstelling Raad van Commissarissen Risbo

28 oktober 2019

Onlangs is Leonard Geluk toegetreden tot de Raad van Commissarissen van het Rotterdams Instituut voor Sociaal-wetenschappelijk Beleidsonderzoek (Risbo).

Lees verder

Senior University Teaching Qualification course will start in March 2020

24 oktober 2019

In March 2020 starts the next Senior Universtiy Teaching Qualification course.

Lees verder

Sociaal Kapitaal in de buurt.

11 september 2019

De transitie naar de participatie-samenleving en de terugtrekkende overheid hebben ertoe geleid dat de gemeente opzoek is naar nieuwe manieren om kwetsbare groepen in de samenleving te blijven bedienen.

Lees verder

Rotterdamse ouders hechten aan een gemixte schoolpopulatie

9 september 2019

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat het onderwijsaanbod goed aansluit bij de behoeften en wensen van ouders en leerlingen. De KWP Rotterdams Talent heeft daarom, in opdracht van de gemeente Rotterdam, een onderzoek uitgevoerd naar schoolkeuzemotieven en -behoeften van Rotterdamse ouders en leerlingen.

Lees verder

Hoe maak je de overgang van voortgezet naar hoger onderwijs succesvol?

2 juli 2019

Promotie: Sanne van Herpen
Studenten ervaren de overgang van het voortgezet naar het hoger onderwijs op verschillende manieren, sommige studenten doorlopen de overgang heel soepel, terwijl andere studenten meer moeite hebben. Een zomerprogramma kan zorgen voor een goede start aan de universiteit en kan leiden tot meer studiesucces. Dit concludeert onderwijskundig adviseur en onderzoeker Sanne van Herpen in haar proefschrift over de ervaring van studenten die doorstromen van het vwo naar de universiteit, dat zij onlangs verdedigde aan de Erasmus Universiteit.

Lees verder
SGS ISO 9001 - Het werk van Risbo voldoet aan de ISO 9001 normering.
 
research kwaliteitszorg Hogeschool Rotterdam Erasmus+ toetsing studiesucces geluk training consultancy Erasmus Universiteit onderwijsinnovatie dagboek diversiteit tentamen UTQ evaluatie meetinstrument risicojongeren
 
Tel 010 408 21 24
Fax 010 408 11 41
Email info@risbo.eur.nl
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
\"Volg twitter.com/risbo_news

Risbo Privacy Statement