Inleiding
Onderzoek toont aan dat toetsen een belangrijke invloed hebben op het leerproces van leerlingen. Er bestaat echter niet zoiets als de beste toetsvorm. Hoe kies je dan de meest geschikte toetsvorm voor jouw vak? Hiervoor is het waardevol om kennis te hebben van de toetsvisie en het toetsbeleid. Daarnaast is het maken van een toetsplan ook waardevol om tot een geschikte toetsvorm voor je vak te komen. Een toetsplan geeft inzicht of de toetsvormen aansluiten bij de leerdoelen en of deze gedekt zijn. Daarnaast kan het toetsplan helpen bij het toekennen van gewicht aan de verschillende toetsonderdelen en hoe het eindcijfer tot stand komt.
Belangrijkste Feiten & Cijfers
- Type
- Training
- Startdatum
- dinsdag 22 okt 2024
- Tijdsduur
- 4 uren
- Voertaal
- Engels
- Instructievorm
- Offline
- Tarief
- -
Wat ga je bereiken?
- Persoonlijke visie geven op de functie van beoordelen en op hun rol(len) en verantwoordelijkheden binnen de beoordelingsorganisatie.
- Ontwerp beoordelingen die op een constructieve manier aansluiten bij de leerdoelen en onderwijsactiviteiten van de cursus.
- Ontwerp beoordelingen die afgestemd zijn op het beoordelingsbeleid en de functie van beoordeling, zoals afgeleid uit de visie van de opleiding op beoordelen en leren.
- Ontwerp beoordelingen die afgestemd zijn op de positie van de cursus in het curriculum en op de doelstellingen van het programma.
- Maak een bewuste keuze voor de optimale combinatie van beoordelingen voor je cursus in termen van bruikbaarheid.
Startdatums
Doelgroep en benodigde voorkennis
In dit MicroLab vragen we je om je eigen beoordelingsplan mee te brengen. Als dit niet mogelijk is, neem dan contact met ons op. Er is geen specifieke voorkennis vereist om deel te nemen aan dit MicroLab.
Inhoud, vorm en investering
In de online omgeving van dit MicroLab worden online video's aangeboden over constructieve afstemming, het formuleren van goede leerdoelen, het selecteren van toetsvormen met behulp van de utiliteitsformule en hoe je een beoordelingsplan maakt. Het bekijken van deze video's en de bijbehorende opdrachten neemt ongeveer drie uur in beslag.
Tijdens het Lab (4 uur) wordt gewerkt aan verschillende thema's, zoals de fundamenten van toetsing, visie en beleid op toetsing, het formuleren van leerdoelen en het maken van een toetsplan. Ook zijn er verschillende interactieve momenten waarbij je de kans krijgt om je plan, leerdoelen en visie te bespreken met peers.
De totale tijdsinvestering voor het voorbereiden en volgen van het MicroLab bedraagt ongeveer 10 uur (inclusief het bewijs van bekwaamheid).
Verdien een Edubadge
Als je de voorbereiding hebt gemaakt en hebt deelgenomen aan de sessie, kun je een Edubadge verdienen. Dit is een digitaal, visueel certificaat die je kunt delen op bijvoorbeeld LinkedIn en waar een geïnteresseerde direct op kan klikken om te zien wat je hebt gedaan om de Edubadge te verdienen.
Aanmelden
Meld je aan voor dit MicroLab via het registratiesysteem. Werk je als docent bij Erasmus MC? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar training@risbo.eur.nl.
Contact
Voor vragen over het MicroLab en registratie, neem alsjeblieft contact op met Risbo.
- E-mailadres
- training@risbo.eur.nl
Feiten & Cijfers
- Tarief
- -
- BTW
- Niet van toepassing
- Startdatum
- dinsdag 22 okt 2024
- Inschrijfdeadline
The inschrijfdeadline is twee weken voor het MicroLab plaatsvindt. Wanneer registreren niet meer mogelijk is, neem contact op met training@risbo.eur.nl om te kijken of er nog plek is.
- Tijdsduur
- 4 uren
- Aangeboden door
- Community for Learning & Innovation
- Type
- Training
- Voertaal
- Engels
- Instructievorm
- Offline
- Locatie
T11-67
- Partner
Risbo