Over Risbo

Wie we zijn en wat we doen


Wat is het Risbo
Onze mensen
Adres en contact
Links

drs. Sanne van Herpen

Onderwijsadviseur/Onderzoeker

Direct nadat Sanne van Herpen in september 2007 als onderwijskundige afstudeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen kwam ze als onderwijsadviseur in dienst bij Risbo.
In haar werk concentreert zij zich vooral op kwaliteitszorg bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en haar faculteiten. Zij adviseert bij het inrichten van het beleid en de instrumentatie om de onderwijskwaliteit te verbeteren. Daarnaast traint en coacht Sanne docenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van didactiek.
In 2011 is Sanne begonnen met haar promotieonderzoek naar de transitie van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs. Op dit moment werkt zij aan haar eerste studie naar hoe scholieren zich oriënteren op het studeren en hoe zij zich vervolgens aanpassen aan de nieuwe leeromgeving. Met dit onderzoek probeert zij nader inzicht te krijgen in studiesucces van eerstejaars studenten.


Kernpublicaties

  • Van Herpen, S., & Godor, B. (2012). Studiesucces voorspellen voor de poort. De invloed van eerdere prestaties en studiekeuzegedrag op het academisch succes van eerstejaarsstudenten 2011-2012. Eindrapportage. Rotterdam: Risbo - Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Van Herpen, S. & Meeuwisse, M. (2012). Eerste resultaten Instroommonitor 2011: het studiekeuzeproces en de studieverwachtingen van eerstejaarsstudenten 2011-2012. Rotterdam: Risbo – Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Van Herpen, S., Van de Ven, M. & Van Hout, H. (2011). Studenten Boeien, Binden en Begeleiden: Acht adviezen voor een vliegende start in het hoger onderwijs. TH&MA: Tijdschrift voor Hoger onderwijs & Management, 18(2), 41-45. 
  • Herpen, S.G.A. van, Jonge, M. de & Ven, M.J.J.M. van de (2009). De belangstelling voor een   Erasmus Oriëntatiejaar en een Erasmus Heroriëntatietraject. Rotterdam: Risbo.

Alle Risbo-publicaties van Sanne bekijken.

 

Tel: 010 - 408 2116
Mail: vanherpen@risbo.eur.nl
Kamer: T11-17


Sanne's cv: klik hier