Over Risbo

Wie we zijn en wat we doen


Wat is het Risbo
Onze mensen
Adres en contact
Links

drs. Jan de Boom

Senior onderzoeker

Jan de Boom (1967) studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit, 1988-1995. Van 1993 tot 1996 was hij werkzaam bij de Sectie Onderzoeksadvisering (SOA) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Sinds 1996 is hij als onderzoeker verbonden aan het Risbo. Hij is gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van migratie, integratie, illegaliteit en criminaliteit van etnische minderheden en is onder meer betrokken bij de jaarlijkse rapportage voor de OECD op dit terrein. Jan de Boom houdt zich ook bezig met beleidsevaluaties op het terrein van onderwijs(beleid) en arbeidsmarkt.


Kernpublicaties

  • Boom, de J, G. Engbersen, A. Leerkes (2006) Asielmigratie en criminaliteit. Politie en wetenschap nr. 36a. Drieluik: asielzoekers en criminaliteit. Den Haag: Elsevier Overheid.
  • Boom, J. de, A.Weltevrede, E. Snel en G. Engbersen (2008). Migration and migration policies in the Netherlands 2006. Dutch SOPEMI-Report 2006: Rotterdam: RISBO.
  • Boom, de J, A.Weltevrede, S. Rezai en G. Engbersen (2008). Oost-Europeanen in Nederland. Een verkenning van de maatschappelijke positie van migranten uit Oost-Europa en voormalig Joegoslavië. Rotterdam: RISBO.
  • San, M. van, J. de Boom en A. van Wijk (2007) Verslaafd aan een flitsende levensstijl. Criminaliteit van Antilliaanse Rotterdammers, Rotterdam: Gemeente Rotterdam.
  • Engbersen, Godfried, Joanne van der Leun en Jan de Boom (2007) The Fragmentation of Migration and Crime in the Netherlands. In: M. Tonry and C.J. Bijleveld (eds.), Crime and Jusitice in the Netherlands vol. 35, Chicago: University of Chicago Press.

Alle Risbo-publicaties van Jan bekijken.

 

Tel: +31 10 4082165
Mail: deboom@risbo.eur.nl
Kamer: T11-25


Jan's cv: klik hier